Que qui manipula què...?

Amb una evident manca d’escrúpols, hi ha qui s’imagina una palla a l’ull del veí, però és incapaç d’adonar-se de l’enorme biga que té a l’ull propi i que l’impedeix veure-hi amb claredat.

Acusar repetidament de manipulació informativa a l’equip de govern del PSC, així en general i sense concretar-ho amb exemples (que, per altra banda, són inexistents) és, a banda d’una falsedat hipòcrita, un intent de desviar l’atenció per tapar allò que realment sí és manipulació, com és el fabricar-se una notícia, tergiversar-ne el contingut, explicar només aquella part que t’interessa i difondre-ho a tothom com una veritat inqüestionable.

Anomenar l’actual Plaça de l’Església dels Monjos, argumentant erròniament que no té nom,  com a Plaça del Cony,  demostra un barroer gust sexista en la utilització del llenguatge, que pot causar gràcia a determinades persones però en cap cas és un sentiment majoritari –com ens vol fer creure-  i, a més, és un atemptat al bon gust i a la veritat. 

La Plaça de l’Església dels Monjos, en la seva configuració actual, es va reformar l’any 1990, amb la finalitat de completar el conjunt de la plaça (una part  de la qual ja estava urbanitzada) i dotar el poble d’un espai urbà central, apte per a qualsevol tipus de manifestació cívica, al temps que col·locava a l’església en un entorn més cèntric, ja que aquesta havia estat construïda en un extrem del poble i donava la sensació d’inacabada. Aquesta informació va ser publicada en el Butlletí Nosaltres núm. 43, de desembre de 1990 (si, en aquest mateix Butlletí que alguns diuen que manipula la informació quan no diu allò que els interessa), amb fotos i plànols, en un exercici més d’informar puntualment  a la població de les activitats municipals, com sempre s’ha fet.

Ara, vint-i-cinc anys desprès, algú diu que aquesta plaça no te nom, li atribueix un mot despectiu, i argumenta que se li ha de donar un nom d’acord amb la rabiosa actualitat del moment (actualitat del tot interessada per a determinats partits i moviments, però no per a tothom). Evidentment, tothom té dret a dir el que vulgui –faltaria més-, però el que no pot és pretendre que aquesta –la seva- és la única veritat, deformar la realitat fins anular la història, i afirmar que tots els que no pensen així estan equivocats.

Així, doncs... qui manipula la informació...?

I parlant de manipular: afirmar que tots els grups municipals han estat d’acord en que el Ple municipal convoqui la primera consulta popular municipal (quan es va acordar que no es tractaria en aquest Ple, sinó que de cara a setembre s’iniciaria un procés perquè la gent hi pogués dir la seva); o afirmar que aquesta seria la primera consulta popular al municipi (quan s’han fet diversos processos anteriors, com per escollir el nom de la Biblioteca, o el disseny de la rotonda d’entrada al poble...), o fer notes informatives on, sota una pretesa redacció neutral amb apariència de veracitat, s’amaga l’evidència de que hi ha determinats grups polítics que confonen desitjos amb realitats, i pretenen fer viure a la població en una contínua campanya electoral per satisfer el seus interessos electoralistes.

Sàpiguen que, en cap cas, aquests interessos poden confondre’s com a interessos generals de la població. 

 

Setembre 2023
L M X J V S D
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Bloc de la Imma Ferret

blocImmaR