Bé faria ERC dels Monjos, en comptes de felicitar-se per haver dut a aprovació el tema del pagament dels impostos a través de l’Agència Tributària Catalana al plenari de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, preguntar-se perquè el seu grup, a nivell general, no ha estat capaç d’aconseguir que altres ajuntaments de la nostra comarca hagin seguit aquest exemple.

Per què l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, gens sospitós de ser partidari del sobiranisme ni de la independència de Catalunya, amb una clara majoria absoluta no independentista , ha començat a pagar els seus impostos a través de l’ATC, en compte de fer-ho a l’AEAT...?

Doncs perquè l’Ajuntament és partidari de la proximitat, en tots els aspectes i, sobretot, de complir els acords presos per majoria. Si hi ha un acord de Ple (al que no ho oblidem, el grup majoritari del PSC hi va donar el seu suport), que diu que a partir d’ara es pagaran els tributs a l‘Agència Catalana i aquesta, posteriorment, ho liquidarà a l’Agència Espanyola, doncs es fa, i punt. Ningú s’ha d’apuntar el “tanto”. És un acord de Ple, i es compleix.

El grup municipal de govern de Santa Margarida i els Monjos és partidari de que les decisions que afecten a la manera d’exercir les polítiques públiques s’adoptin en els canals més propers a la ciutadania. Per això defensa que els òrgans decisoris siguin propers; que el que es pot decidir a l’Ajuntament no s’hagi de passar a d’altres organismes superiors. Si la recaptació tributària es queda a prop de casa, qui sap... potser el dia de demà tindrem més a prop la decisió de com volem redistribuir els diners recaptats. No és un problema de nacionalisme, és una qüestió de proximitat, d’estar al servei de la gent més propera.

I jo em pregunto... Altres Ajuntaments també han adoptat aquest acord...? Si és així, com és que no ho han complert...?. No serà que està passant el mateix que amb tantes i tantes mocions sobre temes variats (començant pel suport a la Vegueria Penedès, continuant per la moció en defensa dels refugiats per raons de guerra o econòmics, o en contra de les retallades, per posar ens exemples...) que una cosa és la lletra, però desprès, a l’hora de la veritat, tot es queda amb això... unes boniques declaracions d’intencions...

L’equip de govern del PSC a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos només ha fet que complir amb un acord, en el que hi creu. Poden els altres grups polítics presents al consistori, en especial els que s’omplen la boca d’independència, garantir que a tots els llocs on tenen responsabilitats de govern, fan el mateix...?

Setembre 2023
L M X J V S D
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Bloc de la Imma Ferret

blocImmaR