El mes de setembre és temps d’inici dels nous cursos, i no només pels escolars. També és temps de la Diada Nacional, l’Onze de Setembre.

Santa Margarida i els Monjos és un municipi on des de fa una colla d’anys el seu Ajuntament celebra la Diada amb majestuositat i rellevància, amb un acte institucional adreçat a tothom i encapçalat pel consistori en ple: Solemnitat i cultura. Enguany a més a més, des de l’equip de govern, vam considerar adient oferir a la resta de forces representades al ple, de subscriure el manifest que com Alcaldessa adreço a la ciutadania en aquest acte.

La present Diada mira 40 anys enrere, a aquella celebrada a Sant Boi de Llobregat l’any 1976, quan tot un País i tot un Estat despertava d’un malson de 40 anys de dictadura feixista.

Després vingueren les eleccions municipals de 1979 amb colles de veïns i veïnes carregats d’idees, del tot està per fer i tot és possible. Al nostre municipi amb una victòria de l’aposta socialista, la que segurament representa l’única via que tenen les societats com la nostra, majoritàriament de classes treballadores, moltes d’elles immigrades, de petits comerciants, de jovent i avis que no tenen cap futur sense la igualtat d’oportunitats, la justícia social i fiscal i el repartiment de la riquesa.

Reivindico la Diada, però sense oblidar mai que la feina és fa 365 dies l’any. Simbolisme i feina diària. Quina Catalunya tenim i cap on volem anar. El govern de Junts pel Sí, treballa per una País independent, per un estat Nou, propi diuen, sense dependre del jou re centralitzador del Govern de l’Estat que ens mina dia a dia el nostre autogovern.

Però potser cal pensar si el país que ens proposa el govern de CDC amb ERC, amb el vistiplau de la CUP, és el que volem, amb una sanitat pública minvada de recursos i deixada a que empreses privades de salut se’n facin càrrec, abolint l’accessibilitat universal que teníem.

Un Departament d’Educació que retalla encara més recursos per aquest curs per substituir o contractar professorat , molt més encara que abans de la crisi, quan aquest és un dels cursos amb més alumnat, sense abordar a més la injustícia dels concerts, en especial en les escoles d’elits.

Tot això acabat d’adobar amb un Govern Central del PP, liberal, ranci i mancat de capacitat d’evolució, ni modernització, tancat en banda i amb actituds xulesques en molts casos.

I tan que volem un país millor, però no un país amb mancances de finançament (ja sigui des de Madrid o des de Barcelona) de serveis públics universals i de qualitat, sense una protecció social eficaç, sense un compromís ferm sobre la lluita contra la violència de gènere o qualsevol tipus de discriminació i intolerància.

En Clau Local, amb les competències que un municipi com el nostre té, el seu govern, encapçalat per mi mateixa, els 7 companys regidors del Grup Socialista i el conjunt de professionals del consistori, segueix treballant sigui juny o juliol, gener o desembre per a que:

Les Escoles del municipi tinguin instal·lacions amb un bon manteniment i preparades per afrontar el nou curs escolar. Apostant econòmicament per continuar amb ajuts i projectes que arriben a tothom, com es la socialització de llibres, que d’altra manera no podrien finançar les escoles per manca de dotació des del Departament.

Unes llars d’infants dotades de material, instal·lacions i personal adient.

Un consultori de Salut, que no oblidem que degut a les retallades també dona servei a d’altres municipis del nostre voltant, que pugui tenir personal administratiu suficient per poder donar atenció als usuaris i que des del Departament que en te la competència no financia.

Un seguit de locals i instal·lacions de propietat municipal preparades per atendre les necessitats d’activitats extraescolars i de lleure de la mainada, el jovent i el públic adult.

Un cos de la policia local que treballa perquè gaudim d’un dels municipis més segurs de la comarca, i així ho diuen les dades del passat any.

Tot això, és important de recordar. Som un municipi sense deute, amb capacitat de finançament i un termini mitjà de pagament a proveïdors de 14 dies.

Serveis públics de primera, per a uns veïns de primera, als quals us demano que sapigueu defensar els vostres drets, però no oblideu les vostres obligacions de bon veïnatge, civisme, respecte a tot allò material i immaterial que és públic i per tant de tots i totes.

Encapçalo una administració propera al veïnat , i cada cop més dotada d’eines modernes de comunicació, sense oblidar les més clàssiques i necessàries.

Iniciem doncs el curs i celebrem la Diada amb aquest esperit d’entesa, reivindicació, ambició nacional, justícia social i amb gran sentit unitari, per poder dir que m’agrada Catalunya i m’agrada Santa Margarida i els Monjos.

Visca Catalunya, Visca Santa Margarida i els Monjos!

 

(reproduució de l'entrada de Imma Ferret en el seu bloc)

Setembre 2023
L M X J V S D
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Bloc de la Imma Ferret

blocImmaR